Mi az a Glyco Flex?

A házikedvencek tartása nem egyszerű feladat. Az ember azt hinné, hogy egy kis táp, fekvőhely és játék, ami nekik kell, de ez közel sem merül ki ennyiben. Ha a tárgyi feltételeink meg is vannak a kutyák tartásához, azzal sokan nem számolunk, mennyire a szívünkhöz is tudnak nőni ezek az állatok. Családtagok lesznek, a gyerekeink, a barátaink. Ha egy kicsit is rosszul érzik magukat, máris aggódni kezdünk. Nálunk is ez történt, amikor Pötyi egyre kevesebbet mozgott. Szerencsére a Glyco Flex segített. Pötyi korábban nagyon aktív kutya volt, aki meg sem állt egész nap, amíg a kimerültségtől már nem tudott tovább szaladgálni. Éppen ezért volt olyan nagy meglepetés, amikor egyre kevesebbet mozgott. Először arra gyanakodott a család, hogy csak a gyermekkor vége lehet ez. Azonban Pötyi már korántsem kölyökkutya, három éve él a családunkkal, ezért is volt meglepő, hogy most kezdett el megkomolyodni. Nem volt öreg, hogy folyton fáradt legyen, ugyanakkor már elérte a felnőttkort, ha minden igaz. Az lett igazán gyanús, hogy szomorúnak tűnt, nem szeretett már annyira semmit megkergetni, és minket sem köszöntött olyan lelkesen, ahogy régen. Azt hittük, valamilyen nagy baja lehet, ezért a következő utunk az állatorvoshoz vezetett, nehogy késő legyen, de szerencsére nem kaptunk végzetes rosszhíreket. Pötyi ízületi problémákkal küzd, és ez most érte el azt a pontot, hogy már igazán fájdalmassá vált számára az aktív játék. Magam is átérzem ezt a problémát, amikor eső közeleg, az ízületi fájdalomtól sokszor mozdulni sem tudok. Amikor a kutyámról van szó azonban, rögtön összeszorult a szívem, hiszen Pötyi így éli az életét. Szerencsére egy különleges táp, a Glyco Flex a segítségünkre volt ebben a kellemetlen helyzetben.

A Glyco Flex tartalma

A Glyco Flex egy különleges táplálékkiegészítő, ami tulajdonképpen mimnden kutyának a hasznára válhat, főleg idősebb korban, azonban Pötyinek teljesen megváltoztatta az életét. És hogy mitől is olyan jó az ízületekre a Glyco Flex? Természetesen a lényeg az összetételben rejlik. Köztük van például a fehérjék sokasága, ami nem csak az ízületeknek nagy segítség, hanem az izmoknak is, a polipeptidek, a természetes kelátkötésű ásványi anyagokban, melyek közé tartozik a folszfor, a magnézium és a kalcium is több más hasznos összetevő mellett. És hogy mit is tesznek ezek az összetevők a kutyák testével? Az ízületi fájdalmak sokszor a csökkenő ízületi nedv miatt jelentkezni, a Glyco Flex pedig ebben is képes segítséget nyújtani, visszaállítja az ízületi nedvek normális skálába eső értékét. Segíti emellett megőrizni vagy visszaállítani a porcok és a szalagok egészségét, amelyek szintén fájdalommal járhatnak.

Tapasztalatom a Glyco Flexel

Pötyi eleinte nem mutatott nagy változást, de néhány nappal később megváltozott a helyzet. Természetesen eleinte nem volt számottevő a különbség, de szépen lassan egyre többet jött oda hozzánk játszani, kicsit többet tudott sétálni, saját maga is járta a köröket és így lett a család is egyre inkább bizakodó. Ma már szinte teljesen visszatért a régi énjéhez, bár gyanítom az esőt éppúgy megérzi, ahogy én is. Szóval, én sokat köszönhetek a Glyco Flexnek (https://www.petnet.hu/termek/Vetri_Science_Glyco_Flex_GF_600_300db-199-7072), mert Pötyi tényleg a család egyik fontos tagja. Ha ő nem érzi teljesen jól magát, az a többi családtag kedvére is rányomja a bélyegét, ezt pedig szerintem senki sem szeretné.

Ajánlom a Glyco Flexet

Természetesen megérdeklődtem az állatorvosnál azt is, hogyan fordulhatott elő ilyesmi, hiszen Pötyi jól eszik, normális mértékben nőtt, és korábban mindig nagyon jókedélyű kutya volt. Az ő válasza így hangzott: mivel Pötyi egy nagyobb testű kutya, ezért a szervezete is gyorsabb ütemben, nagyobbat nő önmagához képest, mint a kisebb testű társai, ezzel az ütemmel nem tudtak sajnos az ízületei lépést tartani, így alakulhatott ki nála ez a migrénes fájdalom. Ezért ajánlott akkor is szedni, persze a saját állatorvos véleményének kikérdezésével, hogyha a mi saját nagytestű kutyánk még nem mutat ízületi problémára utaló jeleket. Ha előre tudom, hogy Pötyinek egy ideig ezzel együtt kell élnie, már sokkal korábban is szedhette volna a Glyco Flexet, ezzel elkerülve ezt a sok felesleges vizsgálatot és fájdalmat. Mint azt megtudtam, már kiskutyák is szedhetik ezt a készítményt, így ennek nem lett volna akadálya, és persze az idősebb kutyák számára is bátran adható. Abban a korbán már szükséges is, hiszen sokkal több ízületi problémával küzdenek az idősebb kedvencek, mint a fiatal megfelelőik. Így tehát azt tudom mindenkinek tanácsolni, hogy figyeljen oda a kutyája szükségleteire, és minden korban járjon utána, hogy mire is érdemes figyelni. Én is így fogok tenni, hiszen számomra Pötyi egészsége és boldogsága nagyon fontos, és mindenki, aki hasonlóan elkötelezett gazdi, annak érdemes megfontolnia, hogy milyen táplálékkiegészítőket is adhat a kutyájának ahhoz, hogy még kiegyensúlyozottabb életet élhessen az.