Mire nem jó a kisteherautó bérlés?!

Amikor felhozta valaki, hogy akár mi magunk is, külső segítség nélkül meg tudjuk oldani a költözést, nem hittem neki. Egészen addig nem, ameddig nem jött szembe a kisteherautó bérlés segítsége, ekkor már nem tűnt olyan lehetetlen feladatnak ez az egész, és valahogy, szép lassan sikerült is megoldanunk a feladatot. Most azonban kifejezetten arról szeretnék néhány szót szólni, hogy miért éri meg a kisteherautó bérlés jobban, mint egy költöztető cég, és persze azt is elmesélem, nekünk hogyan sikerült mindent saját magunknak elintézni, és ez nagyjából mennyi időt vett igénybe. Úgyhogy, nézzük is meg, milyenek a bérlés és költözés részletei, hátha éppen valaki hasonló cipőben jár. 

kisteherauto-berles_pic5

A kisteherautó bérlés megoldja a problémákat?

A kisteherautó bérlés számunkra mindenképpen egy hatalmas segítség volt, mert szerettünk volna minél kevesebbet költeni a költözésre, hogy az új hely berendezésére költhessük a megtakarított pénzünket. Sokat nézegettük korábban a költöztetéssel foglalkozó cégek ajánlatait, sőt az egyiktől még kértünk is ajánlatot, azonban mindegyik nagyon soknak tűnt, ráadásul nem is költöztünk olyan messzire, hogy igazán megérje munkásokat fogadni. Nem volt viszont egy olyan jármű a birtokunkban, amivel kényelmesen meg tudtuk volna oldani a közlekedést a két hely között. 

Egy ismerős mesélte azonban, hogy ők korábban már költöztek egyedül, egy ismerős adta ekkor kölcsön a platós teherautót, viszont sokan bérelnek is ilyen céllal, hogyha a közelükben nincs senki, akitől kérhetnének. Úgyhogy, én is ara jutottam, hogy megnézem, milyen ajánlatokat találok az interneten. A kisteherautó bérlés persze árban sokkal kedvezőbb, mint egy költöztető cég, és időközben egy csomó előnyt is találtam, ami miatt inkább érdemesnek tartottam ezt a lehetőséget választani. Azóta sem bántam meg. 

A kisteherautó bérlés előnyei

Hogyha az embernek nincs saját teherautója, akkor nem sok más lehetősége van, mint bérlés és céges szállítás között választani. Igazából mindkettőnek megvan a maga előnye, a profi szállíttatás természetesen sok szempontból kényelmesebb, mintha az ember saját maga oldja meg a dolgot. Egyrészt, nem kell vezetéssel foglalkozni, segítenek felpakolni, lepakolni, extra kezek a nagyobb bútorok, dolgok mozgatásához, így nem tudom teljes szívvel azt mondani, hogy a munkájuk felesleges lenne, éppen ellenkezőleg. 

Hogyha azonban az ember elszánt, és szereti saját maga irányítani a helyzeteket, még akkor is, hogyha egy költözésről van szó, akkor én mindenképpen a kisteherautó bérlést választanám. Főleg akkor jó ez, hogyha a saját ritmusunkban szeretnénk dolgozni, esetleg több fuvart is beiktatni. Hogyha az ember mindent saját maga intéz, akkor egészen biztosan mindent a megfelelő óvatossággal és precizitással tud kezelni. Mi ismerjük legjobban a saját bútorjainkat, és tudjuk, mi hol érzékeny, mire kell jobban figyelni, melyik tárgy volt a nagymamáé, amit még az ő anyukájától kapott, így a családi értéke felbecsülhetetlen. A költöztetőknek ezek csak tárgyak, amiket el kell juttatni egyik helyről a másikra, számunkra azonban felbecsülhetetlen értéket jelentenek, az egész életünket, így talán senki más nem is tudja olyan biztossággal kezelni őket, ahogy mi. 

Hogyha az a kisteherautó bérlést választja, akkor nem kell attól tartania, hogy elmarad az ebédszünet, vagy túlpörög az óra, esetleg nem volt elég alapos. Egy bérlési nap 24 órából áll, ez idő alatt akárhányszor meg tudunk fordulni, újabb dolgokat pakolhatunk fel. Egy teljes napi bérlés sem szokott annyi lenne árban, mint egy egyórás profi költöztetés, úgyhogy az ember sokkal szabadabban és nyugodtabban csinálhatja a dolgokat. 

Mi a fővárosban a Határautót választottuk, az ő oldalukon minden árat meg lehet tekinteni, így könnyebb lesz a számolás is: http://www.hatarauto.hu/tehergepkocsik/

kisteherauto-berles_pic3

Ilyen volt a költözés kisteherautó bérléssel

A költözés kisteherautó bérléssel igen egyszerű és kényelmes volt, persze megvoltak a maga nehézségei is, például a nagyobb bútorok felpakolása nem volt egyszerű feladat. Azonban maga a bérlési folyamat igen egyszerű, alap iratokat kérnek el, csak tudni kell vezetni a járművet, nyilván itthon mindenki elmúlt 21 éves, tehát ez szintén nem számított akadálynak. A bérlés reggelén odamentünk, mindent elintéztünk, és egy óra alatt otthon is voltunk. A felpakolás, nem tagadom, azért nem két perc volt, de tudtuk, hogy a kisteherautó bérléssel még holnap reggelig van bőven időnk, így nem is siettük el a dolgot, inkább alaposak voltunk, mindent gondosan helyeztünk el, hogy semmi ne törjön össze még véletlenül sem. Három fordulót tettünk meg összesen, az új helyen egyelőre csak az udvarra kipakoltunk mindent, hogy azzal ne húzzuk az időt, hogy be is rakodjuk a dolgokat. Gyorsan akartunk mindent egyben látni az új helyen. Végül nem is telt bele az egész napba a pakolás, de már fáradtak voltunk késő délután visszavinni a teherautót, és másnap is bőven belefért az árba. 

Összességében nekünk tehát mindenképpen megérte a kisteherautó bérlés, mert egy órás profi segítség árából megoldottuk a teljes költözést kényelmesen, és mindent saját kézzel tudtunk csinálni, pakolni, tudtuk, hogyan kell a személyes tárgyakkal megfelelően bánni, és nem felejtettünk el semmit, úgyhogy egy sikeres napot zártunk a kisteherautó bérlés segítségével.