Tapasztalatok az IVECO szervizzel kapcsolatban

Az IVECO szervizről már sokat hallottam ismerősöktől, azonban nekem egy használt, de nem olyan régen vett teherautóm van, amit egyenesen a cégtől vásároltam, és még nem volt szükség arra, hogy a szerviz szolgáltatásait vegyem igénybe. Egészen mostanáig, amikor valami elkezdett gyanús hangokat kiadni vezetés közben a pedálok felől, és meg kellett nézetnem a járművet. Itt elmesélem, hogy ez hogyan történt, és egyáltalán mire lehet számítani a márka szervizében, hogyan kezelik az embert, és persze arról is szó lesz, hogy mennyit számít a használt vagy az új státusz a javítás szempontjából. 

Hogyan lehet megkeresni az IVECO szervizet?

Amikor elkezdett furcsa hangokat kiadni a teherautó, akkor már tudtam, hogy az IVECO szervizhez kell majd fordulnom. Egy kicsit még húztam a dolgot, gondoltam, talán csak valami ideiglenesen nincs bemelegedve eléggé, de persze nem ilyen egyszerű eset legtöbbször. Amikor azonban nem tűnt el a zaj csak úgy magától, akkor felhívtam az IVECO szervizet, és elmondtam a problémám. Habár csak egy feltételezhetően nem veszélyes problémáról volt szó, mégis kaptam egy időpontot másnapra, így hamar el is tudtam vinni a teherautóm, és nem kellett aggódnom amiatt, hogy a fuvarjaimat akár több napig, vagy hetekig nem fogom tudni teljesíteni. 

IVECO-szerviz_pic2

Azonban egyáltalán nem ez volt a helyzet. Elvittem az autót, elmondtam a szerelőnek is a problémám, és ő rögzítette a rendszerben, azután nem is volt nagyobb feladatom már. Hazamentem, mert ez várhatóan nem olyan probléma volt, amit egy-két óra alatt meg lehet oldani, és igazam is lett. Nem tartott azonban sokáig a szerelés, másnap már hívtak is, hogy az egyik alkatrész cserére szorult, ami meg is történt, délután mehetek is érte. Alig huszonnégy óra leforgása alatt készen is volt a teherautó javítása az IVECO szervizben. 

Amire szeretnék mindenképpen kitérni, az két dolog: az egyik az, hogy egyből tudták, mi a probléma, tehát csakis felkészült szakemberek dolgoznak itt, akik jól ismerik a gyártó minden apróságát. A másik pedig természetesen az, hogy habár egy alkatrész cserére szorult, a csere alkatrészre nem kellett várni, nem kellett heteken át tartó külföldi szállítással számolni, hanem minden kéznél volt. Persze nem tudom, hogy minden egyes alkatrészre igaz-e ez, azonban én nem találkoztam a javítás során mással, csakis profizmussal az IVECO szervizében. 

Az IVECO szerviz megelőzés és felkészültség

Talán nem mindenki tudja, de az IVECO felkészült megelőzési-rendszerrel is rendelkezik. Lényegében bejelentett problémák adatait nem csak felveszik és tárolják, hanem alapos elemzésnek is ki vannak téve, így sok következtetést le tudnak vonni. Így tudnak tartósabb alkatrészeket gyártani, hogy tudják, mely részek gyengék, mely részek hibásodnak meg, miközben egy előre látható élettartamot is ki tudnak írni. Ezt az információt megosztják a felhasználókkal is egyébként, így minden vásárló tisztában van azzal, hogy az a jármű, az az alkatrész, amit ő is használ, várhatóan mennyi ideig fogja bírni, és mikor érdemes a kontrollvizsgálatra elvinni. 

Hogyha az embernek már cseréltetésre kerül a sor, így már lehetséges, hogy egy tartósabbra készített alkatrészt fog visszakapni, amivel tovább lehet majd üzemben a jármű. Ez egyébként egy nagyon jó rendszer, mert már én is előre tudom, hogy várhatóan mikor lesz szükség a motor javítására, a fékek további ellenőrzésére, és még sorolhatnám. Így nagyon sok kellemetlen esetet el lehet kerülni, mint amilyenbe most is kerültem. Egy nagyobb, már meglévő probléma kezelése akár több hetet is igénybe vehetne, azonban a megelőzés mindig kevesebb idő, ráadásul így az ember akkor foglalhat időpontot, amikor az neki kényelmes, éppen nincs munka, és nem akkor kell a már meglévő munkáról lemondani, amikor már megtörtént a baj. Az IVECO szerviz összességében tehát nagyon felkészült, és előre tudják, hogy mennyi felhasználó várható ugyanolyan problémával, meghibásodással, így felkészülhettek a javításra is, illetve mindig akadnak megfelelő alkatrészek is természetesen a műhelyben. 

IVECO-szerviz_pic1

Összességében az IVECO szervizről: tapasztalatok, vélemények

Nekem eddig csak pozitív véleményem van, most, hogy megismerkedtem az IVECO szervizzel. Szerintem egy nagyon felkészült csapatról van szó, tényleg egy nap alatt hívtam őket, másnap már náluk volt a teherautóm, a következő nap pedig kész volt cserével, átnézéssel együtt. A szerviz díja is meglepően jó volt annak fényében, hogy egy alkatrész cseréjére volt szükség, így én mindenképpen csak azt tudom mondani, hogy meg vagyok elégedve ezzel a szolgáltatással. Hogyha legközelebb valamilyen problémát tapasztalok vezetés közben, akkor is bátran merem majd felkeresni az IVECO szervizet, hogy ők segítsenek nekem, és minden felhasználónak ajánlom, hogy hasonlóan járjanak el. Én nem csalódtam ebben a cégben még egyszer sem, és a szerviz során sem fogalmazódott meg bennem eddig semmilyen negatív gondolat, úgyhogy én bátran adom rá az öt csillagot, hogyha értékelni kell.