A labordiagnosztika csodái

Bizonyára sokan hallottak már a labordiagnosztikai vizsgálatokról, mint egy összefoglaló csoportról, hogy milyen hasznos is tud lenni, és persze szükséges is számos betegség és probléma esetében. Azonban túllépve a háziorvos által beutalt vizsgálatokon, gondoltunk-e már arra, hogy az egészségünket a saját kezünkbe véve, megváltoztassuk az életünket? Hogyha eddig nem, akkor most éppen itt az ideje, hiszen számos olyan lehetőségünk adódik, amelyekről nem feltétlenül van egyáltalán tudomásunk, hogyha csak a háziorvos által ismert módszerekre korlátozzuk le magunkat, melyeket a körzeti rendelőkben és kórházakban végeznek. Érdemes tehát egy kicsit tájékozódni.

labordiagnosztika_pic2

A többezer labordiagnosztikai vizsgálat közül melyiket válassza az ember?

Mint tudjuk, labordiagnosztikai vizsgálatokból rengeteg létezik, melyek közül számos igazán fontos és hasznos lehet az ember számára. Hogyha a legjobb lehetőségeket szeretnénk igénybe venni, akkor a SYNLAB vizsgálatait tudom ajánlani, amelyek kisebb csomagokba szedve vehetők igénybe, így laikusok számára is igen könnyű eldönteni, hogy mely csomag lenne számára a leginkább megfelelő, és nem feltétlenül kell az egyes vizsgálatok pontos nevét, leírását ismernie az embernek. A SYNLAB ráadásul az ország és a kontinens egyik vezető laborhálózata, ahol több mint 5000 különféle vizsgálat érhető el, így egyrészt rendkívül széles spektrumon mozog a labordiagnosztika, másrészt a csomagok segítségével nem fogunk elveszni azért a bőség zavarában sem.

Néhány labordiagnosztikai vizsgálat

Persze az összes labordiagnosztikai vizsgálatról korántsem tudnék írni, hiszen rengeteg van, és egy könyvnyi terjedelemben is tudnék mesélni az egyes szolgáltatásokról. Azonban nekem nem is kell megtennem ezt, hiszen a honlapon bárki könnyen és gyorsan el tudja érni a vizsgálatok gyakorlatilag teljes listáját, amelyet komolyabban részleteznek is, tehát érdemes lehet a SYNLAB honlapján folytatni a kutakodást a labordiagnosztika vizsgálatok után, hogyha az ember ennek a kis bejegyzésnek a végére ért.

Télen az egyik legjobb csomag talán a Vitamin csomagok egyike, amelyek a legújabb vizsgálati lehetőségek közé tartoznak. A téli hideg hónapokban kevesebb vitaminhoz jutunk, nincsenek friss zöldségek és gyümölcsök, amelyek az ember immunrendszerét erősítenék és erősen tartanák, és minden vitaminellátásunk a narancsba, banánba és almába fektetjük. Nem érdemes azonban abban reménykedni, hogy ez elegendő lesz az elkövetkező három hónapra, viszont sokakban felmerülhet a kérdés, hogy az egyes táplálékkiegészítőkből mégis melyiket válasszák. De talán még jobb döntés, hogyha egy teljesen sztenderd kapszula helyett jobban megismerjük a testünket, és kifejezetten azokat az anyagokat pótoljuk, amelyben hiányt szenved. A SYNLAB labordiagnosztikai vizsgálatai között találhatunk C- és D-vitamin csomagot, antioxidáns vitamin csomagot, amely nem csak az immunrendszerünk erősítése végett fontos, hanem a fiatalság megőrzése miatt is a test minden részében kívül és belül. Ezen kívül számolhatunk még egy teljes B-vitamin csomaggal, ami ugye számos különféle vitaminegység, számos hatással az emberi testre, illetve egy nagyon hasznos fáradtság vitamin csomagot is igénybe tudunk venni, amely segíthet energikussággal feltölteni a téli hideg és korán sötétedő hónapokat, amikor az ember legszívesebben mindig csak a takarója alatt szundítana, nem törődve azzal, hogy nappal van-e éppen vagy éjszaka.

labordiagnosztika_pic1

A labordiagnosztika mint személyre szabott gyógyszerbiztonság

A SYNLAB számos labordiagnosztikai vizsgálata között találhatunk különböző allergiákat vizsgáló lehetőségeket, intolerancia teszteket ételek esetében, amelyek elvégeztetése nem csak hasznos, hanem egyenesen életbe vágóan fontos lehet. Természetesen foglalkoznak a Covid-teszteléssel is olyan esetekben, hogyha az ember nem érzi betegnem magát, azonban negatív leletre van szüksége külföldi utazásokhoz, munkához vagy esetleg csak a védettségét szeretné az ember megnézetni, hogyha gyanúja szerint beteg volt vagy biztosra szeretne menni a vakcina hasznosságát illetően.

A labordiagnosztika egyik fontos része a személyre szabott gyógyszerbiztonságnak, amely számos esetben életeket menthet, de mindenképpen segít abban, hogy az ember a lehető legjobb hatóanyagokat tartalmazó gyógyszereket tudja kézhez kapni, éppen ezért mindenképpen érdemes ezt a vizsgálatot is megfontolni. Antibiotikumok szedése esetén lehet hasznos, hiszen erre sokan érzékenyek, gyulladáscsökkentők szedéséhez nyújthat segítséget, ahogy a fájdalomcsillapítókhoz is, illetve a diabétesz kezelése során is jó lehet, hogyha van egy ilyen papír a kezünkben. Ez persze csak néhány gyógyszer a sok közül, még találhatunk a listán véralvadásgátlókat, vérnyomáscsökkentőket, és még hosszasan sorolhatnám a lehetőségeinket.

A labordiagnosztika tehát fontos szerepet tölt be az orvoslában, érdemes tehát egy kicsit jobban oda is figyelni rá, és akár karácsonyi ajándékként is meglepni egy-egy csomaggal valamelyik családtagot vagy jó barátot. A másik egészségének megőrzése jó mód arra, hogy kimutassuk a törődést és a szeretetet.