Lassan tizenöt éve költöztetéssel foglalkozom és szerencsésnek mondhatom magam, mert stabil megrendelő köröm van, akik ajánlanak tovább, így tényleg nem panaszkodok. Azonban két hete lerobbant a nem új kocsink és meg kellett oldani SOS egy költöztetést, így nem volt más megoldás, mint a teherautó bérlés a vidéki költöztetéshez.

Teherautó bérlés utánajárása az interneten

Első körben próbáltam az ismeretségi körben körbekérdezni, ki ismerhet olyan céget, amelyiknek a teherautó bérlés a profilja: Határautó. Sajnos, senki nem tudott segíteni, miután mindenki saját kocsival dolgozik és amikor elromlik valami, akkor saját maga javítja meg vagy éppen szervizbe viszi, ah komolyabb a javítanivaló rajta. És ilyen esetben nem dolgoznak. Azonban nekem egy bevállalt munkám volt, csütörtök estére romlott el az autó, így azonnali megoldásra volt szükségem.

Irány az internet, ahol rengeteg találat volt teherautó bérlés kategóriában. Jártas vagyok az internetezésben, szerencsére, így elég hamar ki tudtam választani három céget, akiket fel akartam hívni. És olyat tapasztaltam, amit még szinte soha Magyarországon!

teherautó bérlés

Teherautó bérlés professzionálisan

A Határautó céget hívtam másodikra. Az első céget inkább meg sem említem, annyira szegényes választékuk volt és ráadásul nem is volt szabad kocsijuk szombatra. Tehát, a lényeg. Felhívtam a Határautósokat, akik a teherautó bérlés specialistáinak mondják magukat. Hát. Tényleg ritkán mondok ilyet, de a nevüket nagybetűkkel írva érdemlik meg! A kocsi választékuk hihetetlenül nagy. Választhatsz kis puttonyost vagy éppen nagy hűtőkocsit. A gépkocsik minősége, teljesítménye már a honlapon is részletesen elolvasható, minden szükséges adattal, információval, ami egy döntés meghozatalához kell. De miután én földhöz ragadt ember vagyok személyes találkozót beszéltem meg velük és elmentem péntek délelőtt az irodájukba.

A mérhetetlenül kedves fogadtatás már az első percben levett gyakorlatilag a lábamról. Mosolyognak, és miután éppen két ügyféllel is foglalkoztak, amikor megérkeztem, türelmet kértek és kávét is kínáltak a várakozás idejére. Magyarországon! 2017-ben! Tényleg azt hittem, hogy egy másik bolygón vagyok. A teherautó bérlés részleteit tartalmazó dokumentumokat is el tudtam olvasni a várakozás alatt, amikből az összes „apró-betűs” részt megismerhettem. Nem volt semmi titok, rejtett költség, becsapás.

Amikor én kerültem sorra, a Határautó munkatársa a telepen megmutatta a számomra megfelelő teherautót (miután előzetesen elég részletesen megbeszéltük mire is lenne szükségem), ki is próbálhattam, körbejárva egy tökéletes állapotú kocsit láttam.

Visszatérve az irodába, az összes apró részletet megbeszéltük még, és gyakorlatilag ott helyben el is döntöttem nem keresek tovább, velük fogok megállapodni. Minden szerződést aláírtunk, és cirka két óra múlva a teherautó bérlés kalandom egy sikertörténettel zárult a Határautó csapatának köszönhetően.