Kaptam egy szabadon felhasználható utazási kupont, amelyet bármilyen utazásra fel tudok használni. Én egész életemben a speciális, elképesztő kalandokat kínáló utakra vágytam, így el is döntöttem, hogy a régi vágyam, a Türkmenisztán utazás lesz az, ahol ezt a kupont be fogom váltani.

Türkmenisztán utazás Európából

Az első feladat az volt, hogy találjak egy olyan irodát, aki ebben a Türkmenisztán utazás megszervezésében tudna nekem segíteni. Körbekérdeztem az ismerősök között, azonban nem jártam sikerrel, senki sem ismert ilyen irodát. Nem adtam fel, elkezdtem sokkal jobban beleásni magam az internetbe és nonstop böngésztem, mert nem akartam elhinni, hogy ezt nem lehet megszervezni.

türkmegisztán utazás

Türkmenisztán utazás specialistája

És lássatok csodát az interneten ráleltem egy oldalra, a kulonlegesuticelok.com-ra, ahol el sem hittem mennyi egzotikus és kalandra hívogató úticélt találtam. És szerencsére benne volt Türkmenisztán is!!! Nem sokat gondolkodtam azon, hogy azonnal felveszem velük a kapcsolatot és megbeszélem velük, hogy egy ilyen Türkmenisztán utazás hogyan is néz ki, mik a feltételek, programok mit takarnak, stb.

A honlap egy angol utazási iroda honlapja, amely szeretné, hogy már szélesebb rétegek számára is elérhetővé váljanak az olyan egzotikumok, mint például a Türkmenisztán utazás és egyéb nyalánkságok. Felhívtam a honlapon található telefonszámot és hosszasan elbeszélgettem a tulajjal, hogy meséljen egy kicsit erről a cégéről, hogyan jött az ötlet, mióta üzemel az utazási irodája, kikkel áll külföldön kapcsolatban, mik a garanciák arra vonatkozólag, hogy Türkmenisztán utazás során nem esik senkinek sem bántódása és nem fognak ott „kényszermunkára”?

A Különleges Úti Célok elmagyarázta, hogy lassan 10 éve működnek és ezalatt az idő alatt elképesztő sok tapasztalatra és tudásra tettek szert. Soha, egyetlen esetben sem esett senkinek sem, semmilyen bántódása, és ez igaz a Türkmenisztán utazás esetében is. Amikor kérdeztem mi a titkuk, akkor elmesélte, hogy a legelején Londonban találkozott egy örmény üzletemberrel, aki vállalta, hogy felkutatja neki azokat a helyi idegenvezetésre alkalmas legjobb embereket, akik nemcsak hogy ismerik az összes látványosságot, mert ezek nagyon sokszor nem elegendők. Kell ismerni azokat a hivatalnokokat, akiket bizony meg kell kenni, hogy minden tökéletesen rendben menjen kint vagy éppen akkor, amikor olyan helyet akarunk meglátogatni, ahova földi halandó nem tehetné be a lábát.

Így végighallgatva a sztorikat és élményeket, nem volt egy szemernyi kétségem sem afelől, hogy ezzel az utazási irodával fogom ezt az utazást lebonyolítani és az emlékekből és kalandokból lehet még a végén készítek egy utazásos blog oldalt is. Mert szerintem bőven szolgáltat annyi egzotikumot egy ilyen utazás, amelynek a megosztása az emberekkel hasznossá is tesz egy fantasztikus utazást. Alig várom, hogy elinduljon az utazás és végre megismerjek egy ilyen különleges országot.